Доступність посилання

ТОП новини

Макрон заявляє, що домовився з Путіним відстежувати ситуацію з геями в Чечні


Емманюель Макрон (п) і Володимир Путін на переговорах у Версалі під Парижем, Франція, 29 травня 2017 року
Емманюель Макрон (п) і Володимир Путін на переговорах у Версалі під Парижем, Франція, 29 травня 2017 року

Президент Франції Емманюель Макрон заявляє, що домовився з президентом Росії Володимиром Путіним разом відстежувати ситуацію з правами геїв у російському регіоні Чечні. Про це він сказав після закінчення зустрічі з президентом Росії у Версалі під Парижем 29 травня.

«Ми говорили про ЛГБТ в Чечні, а також про неурядові організації в Росії. Я дуже чітко сказав президенту Путіну, чого очікує Франція з цього питання, і ми домовилися, що будемо регулярно відслідковувати ситуацію разом», – сказав Макрон за підсумками переговорів із Путіним.

За його словами, російський президент повідомив йому, що «кілька разів вживав заходів, що стосуються ЛГБТ у Чечні, для того, щоб повністю дізнатися всю правду про те, що відбувається, працювати з місцевою владою і врегулювати цю делікатну ситуацію».

«Це відповідає нашим цінностям», – сказав Макрон.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch 26 травня у своєму звіті підтвердила, що поліція в російському регіоні Чечні затримувала, катувала й принижувала десятки чоловіків – геїв та бісексуалів – навесні 2017 року в «очевидній спробі викреслити їх з чеченського суспільства». У доповіді йдеться про те, що «боротьба проти геїв» тривала від кінця лютого до щонайменше початку квітня, і що наказ про це було отримано від посадових осіб Чечні.

На початку квітня російська «Нова газета» повідомила про масові переслідування геїв у Чечні. Стверджувалося, що затримано понад 100 гомосексуалів, а деякі з них убиті. Влада регіону назвала цю інформацію помилковою. На адресу видання почали надходити погрози.

XS
SM
MD
LG