Доступність посилання

ТОП новини

Поліція розслідує можливу недбалість автошколи, де навчалася підозрювана в смертельному ДТП у Харкові – Чиж


Місце ДТП у Харкові, 18 жовтня 2017 року
Місце ДТП у Харкові, 18 жовтня 2017 року

Слідчі Головного управління Національної поліції в Харківській області почали розслідувати можливу недбалість автошколи, у якій навчалася підозрювана в скоєнні аварії із шістьома загиблими в центрі Харкові у жовтні Олена Зайцева. Про повідомив начальник Слідчого управління Нацполіції Сергій Чиж.

«Щодо автошколи розслідування виділено в окреме кримінальне провадження», – сказав Чиж, додавши, що йдеться про статтю «службова недбалість» Кримінального кодексу України.

Він також повідомив, що у справі про ДТП вже провели понад 40 експертиз, допитали понад 100 осіб і напрацювали більш ніж 30 томів справи.

13 грудня 20-річна Олена Зайцева, підозрювана у ДТП в Харкові, внаслідок якого загинули шестеро людей, визнала свою провину.

18 жовтня в Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова в Харкові сталася аварія. За даними поліції, позашляховик, яким кермувала 20-річна дівчина, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з іншим автомобілем, яким кермував 49-річний чоловік. У результаті зіткнення позашляховик вилетів на тротуар, де були пішоходи, загинули шестеро людей, ще п’ятеро були поранені.

20 жовтня суд у Харкові обрав для підозрюваної Олени Зайцевої запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 16 грудня без можливості внесення застави. Пізніше стало відомо, що експертиза встановила наявність кодеїну в організмі Зайцевої. Ця речовина використовується в ліках, зокрема від болю, кашлю.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

8 листопада Київський районний суд Харкова постановив взяти на два місяці під варту водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова, який є другим учасником ДТП у Харкові, що спричинила загибель шести людей. 14 грудня суд продовжив йому арешт до 10 лютого 2018 року.

XS
SM
MD
LG