Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі поліція склала адмінпротокол на жінку з «георгіївською стрічкою»


У Дніпрі поліція склала адмінпротокол на жінку з «георгіївською стрічкою»
У Дніпрі поліція склала адмінпротокол на жінку з «георгіївською стрічкою»

У Дніпрі поліція склала адмінпротокол на жінку з «георгіївською стрічкою», повідомили Радіо Свобода в обласному управлінні поліції.

Жінку затримали на центральному проспекті імені Яворницького поблизу Оперного театру. Приблизно тоді ж неподалік відбувалась акція однієї з політичних сил і хода профспілок, але жінка рухалась не в колоні.

Як зазначили в поліції, стрічку, яка була прив’язана в жінки до сумки, вилучили.

«Жінка 1939 року народження. Вона була сама по собі, не в колоні. Ні до чого не закликала. На неї склали адмінпротокол за статтею 173/3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Стаття передбачає покарання штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850–2550 гривень – ред.) із конфіскацією «георгіївської стрічки», – розповіла речниця обласної поліції Ольга Кузнецова.

У Дніпрі представники громадської ради при СБУ в Дніпропетровській області заявляли, що 1 і 9 травня можуть статись провокації на кшталт тих, які відбулись 9 травня 2017 року. Тоді біля пам’ятника Слави сталась бійка між учасниками української воєнної операції й молодиками спортивної статури, які рухались в колонах «Опозиційного блоку» та соціалістів.

Водночас поліція повідомила, що правоохоронці в ці дні переведені на посилений режим роботи.

12 червня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав закон про заборону «георгіївської стрічки» в Україні. У Кодексі про адміністративні правопорушення тепер з’явилася стаття за «виготовлення і пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки». За її носіння або демонстрацію стрічки передбачене покарання – штраф від 850 до 2550 гривень. За повторне порушення протягом року штраф може зрости до 5100 гривень. Також щодо порушника може бути застосований адміністративний арешт на 15 діб.

XS
SM
MD
LG