Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: підозрюваний у замовленні вбивства Вороненкова оголошений у розшук Інтерполу


Місце вбивства колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова, 23 березня 2017 року
Місце вбивства колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова, 23 березня 2017 року

Володимир Тюрін, підозрюваний у замовленні вбивства колишнього депутата Державної думи Росії, оголошений у розшук Інтерполу, повідомив Радіо Свобода речник Національної поліції України Ярослав Тракало.

«Ми маємо повідомлення, що згідно з обліками генерального секретаріату Інтерполу цей громадянин оголошений у міжнародний розшук. Відповідно, клопотання української сторони після вручення всіх документів було задоволено генеральним секретаріатом Інтерполу», – сказав Тракало.

Він зазначив, що Тюрін у розшуку з 16 травня.

Колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова застрелили 23 березня 2017 року в центрі Києва. У результаті стрілянини також був поранений його охоронець і нападник, який пізніше помер від поранень.

За півтора місяці до цього, 5 лютого, Слідчий комітет Росії офіційно оголосив Вороненкова в розшук. Його звинувачували в шахрайстві.

У жовтні 2016 року, програвши на виборах в Держдуму і побоюючись переслідувань з боку ФСБ Росії, Вороненков поїхав в Україну. Через два дні після закінчення своїх повноважень депутата він отримав українське громадянство і дав в Києві свідчення проти екс-президента України Віктора Януковича у справі про державну зраду.

У жовтні 2017 року генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що слідчі знають імена учасників і організаторів вбивства Дениса Вороненкова. За його словами, вбивство було скоєне на замовлення Володимира Тюріна, колишнього цивільного чоловіка вдови Вороненкова, Марії Максакової.

XS
SM
MD
LG