Доступність посилання

ТОП новини

У лікарні Кривого Рогу прокоментували смерть бійця, який заявляв про «недбальство лікарів»


Учасник бойових дій на Донбасі Володимир Близнюк, який помер у лікарні Кривого Рогу, отримував лікування за рахунок бюджетних коштів, а також доброчинної та гуманітарної допомоги. Про це Радіо Свобода повідомили у відповіді на інформаційний запит з КП «Криворізька міська лікарня №16» Криворізької міськради, отриманій 12 липня.

За даними лікарні, це складало понад 65 гривень на добу, які передбачені бюджетом. Загалом витрачена сума склала понад п’ять тисяч гривень, поінформували в лікарні.

«Особистих коштів хворий на медикаменти та обстеження не витрачав», – йдеться у відповіді.

Як повідомили в лікарні, з 27 липня, тобто з моменту шпиталізації до закладу, хворий отримував лікування, а з 29 липня «після розмови з лікарями та їхніх роз’яснень» – харчування.

За даними лікарні, попри «інтенсивну терапію, спрямовану на корекцію діяльності життєво важливих органів і систем», хвороба прогресувала, і 8 липня пацієнт помер.

Як зазначили в лікарні, судово-медичний розтин, здійснений 10 липня, повністю підтвердив діагноз, поставлений у лікарні. З етичних міркувань Радіо Свобода не оприлюднює вказаний діагноз.

Близнюк, який раніше оголошував голодування «через недбальство лікарів», помер у лікарні в ніч з 7 на 8 липня.

Місцеві активісти звернулися до в. о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та народних депутатів з вимогою створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради і провести детальну перевірку щодо цієї смерті та дій лікарів. Поліція відкрила кримінальне провадження через смерть бійця.

Володимир Близнюк оголосив голодування 27 червня, коли потрапив на лікування до 16-ї лікарні Кривого Рогу. За заявами бійця, у закладі йому відмовили в безкоштовному наданні медичних препаратів, видавши лише список ліків, які треба придбати власним коштом. 29 липня на своїй сторінці у Facebook чоловік повідомив, що припиняє голодування, адже ліки йому вже надані «якимось фондом».

XS
SM
MD
LG