Доступність посилання

ТОП новини

В Україні підтверджено 85 випадків захворювання на новий грип – фахівці


В Україні лабораторно підтверджено 85 випадків захворювання на пандемічний грип А/H1N1, повідомила на прес-конференції у Києві головний лікар Центральної санітарно-епідеміологічної станції Любов Некрасова; серед того наявність вірусу нового грипу підтвердилася в 16 померлих.

«Попередній висновок: можна вважати, що на сьогодні цей тип вірусу панує на території країни, і більшість захворювань усе ж таки викликані цим типом вірусу. Але сьогодні циркулюють й інші типи вірусів – сезонного грипу і респіраторні віруси», – додала Некрасова.

Вона повідомила, що українські фахівці з експертами ВООЗ визначили ті групи хворих, зразки яких прямують на дослідження до лабораторії.

У першу чергу це стосується хворих, які перебувають у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії.

Некрасова повідомила, що всього з початку епідемії було взято 533 зразки, на сьогодні з них досліджено 108 зразків і у 85 випадках підтверджено захворювання на пандемічний грип А/H1N1.

Вона також зазначила, що зараз уже не потрібно проводити дослідження по кожному випадку захворювання, оскільки вартість одного дослідження становить 220 гривень.

Некрасова також повідомила, що центральна лабораторія проводить до 50–60 досліджень щоденно.
XS
SM
MD
LG