Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США має претензії, як Україна бореться з торгівлею людьми


У восьмому за рахунком звіті про боротьбу з торгівлею людьми, що його оприлюднив Державний департамент США, розглянуто 170 країн. Їх поділили на три групи. До першої увійшли країни, які ведуть активну боротьбу з работоргівлею.

До другої категорії належать країни, де ситуація не повністю відповідає нормам законодавства США, однак там влада докладає відповідних зусиль для боротьби з торгівлею людьми.

Україну (її віднесли саме до цієї групи) не лише хвалять за посилення боротьби з торгівлею людьми, а й закидають чимало претензій. Серед інших – і те, що територією України до інших країн потрапляють чоловіки, жінки та діти з метою їхньої сексуальної експлуатації і примусової праці. Торгівля людьми існує також всередині України, переважно для проституції, примусової праці у сільськогосподарській галузі, сфері послуг і жебрацтва. Однією з причин недостатньої боротьби з торгівлею людьми в Україні є високий рівень корупції серед державних службовців.

Друга група має спеціальний розділ «Список особливої уваги», до якого увійшли, зокрема, Росія, Азербайджан, Вірменія, Індія, Китай, деякі країни Латинської Америки й Африки.

І, нарешті, до третьої групи потрапили країни, в яких боротьба з торгівлею людьми є найгіршою. У цьому списку опинилися, зокрема, Алжир, Катар, КНДР, Куба, Кувейт, Молдова, Оман, Саудівська Аравія, Сирія, Судан та інші.
XS
SM
MD
LG