Доступність посилання

ТОП новини

Ціна за газ для України на наступний рік не сягне 360 доларів – Олександр Гудима


Радник прем’єр-міністра Олександр Гудима напередодні візиту Юлії Тимошенко до Москви Радіо Свобода сказав: «І Медвєдєв, і Путін неодноразово говорили, що встановлюватимуть для України 5-річний адаптаційний термін переходу на середньоєвропейські ціни. І угода між «Газпромом» і «Нафтогазом України» про стратегічну співпрацю вже 2 місяці готується. Як домовлялися Путін і Тимошенко, найближчим часом цю угоду підпишуть».

Отже, за середньоєвропейськими цінами Україна купуватиме газ орієнтовно за 5 років, зазначив Олександр Гудима.

Завтра ж на засіданні міжурядового українсько-російського комітету основним питанням буде довгострокова співпраця у газовій сфері, зокрема, умови транзиту газу територією України.

Водночас колишній міністр палива і енергетики, народний депутат з Партії регіонів Юрій Бойко в ефірі Радіо Свобода заявив, що під час зустрічі в Москві прем’єр-міністрів України і Росії Юлії Тимошенко і Володимира Путіна конкретну ціну російського газу Україна не отримає.

«На сьогодні ще не зрозуміло, яка буде ціна від Середньої Азії для «Газпрому». Тому важко сказати, якою буде ціна «Газпрому» для нас. Я вважаю, що сьогодні може вестись мова тільки про принципи формування ціни, а не про саму ціну», – сказав колишній міністр палива і енергетики, народний депутат з Партії регіонів Юрій Бойко в ефірі Радіо Свобода.

Зараз України купує російський газ за ціною 195 з половиною доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG