Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ звернувся до Конституційного Суду щодо указу Президента


Блок Юлії Тимошенко планує доводити і в Конституційному Суді України незаконність указу Президента Віктора Ющенка про проведення дострокових парламентських виборів.

Як заявила Прем’єр-міністр, лідер БЮТ, «депутати від нашої фракції звернулися до суду, щоб довести, що указ Президента є незаконним. Ми звернулися й до суду адміністративного, і до суду Конституційного».

Юлія Тимошенко вважає, що указ Президента незаконний, оскільки, на її думку, ще не минув річний термін, протягом якого Верховну Раду не можна розпускати після попередніх виборів.

«Саме тому ми всіма можливими правовими засобами, які є в розпорядженні уряду, запобігатимемо проведенню цих дострокових виборів», – заявила прем’єр.

Сьогодні Кабмін закликав Президента Ющенка скасувати указ про розпуск Верховної Ради й призначення позачергових парламентських виборів і відмовився надавати кошти на їхнє проведення з резервного фонду держбюджету.

Водночас БЮТ оскаржує указ Президента і в адміністративних судах. Сьогодні Київський апеляційний адмінсуд переніс на 17 жовтня розгляд скарги Секретаріату Президента на попереднє рішення судді Київського окружного адмінсуду, яким той постановив зупинити чинність указу Президента про розпуск і дострокові вибори парламенту.

У Секретаріаті Президента, а також у Міністерстві юстиції це рішення вважають неправосудним і заявляють, що розглядати такі укази вповноважений тільки Конституційний Суд.

XS
SM
MD
LG