Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд скарги Секретаріату на невизначений час


Київський апеляцiйний адміністративний суд на невизначений термiн перенiс розгляд скарги Секретарiату Президента щодо указу про розпуск парламенту.

Як повідомив головуючий на суді Михайло Межевич, таке рішення ухвалили «у зв’язку з тим, що депутати вiд БЮТ блокують роботу суду».

У ході сьогоднішнього засідання представники інтересів БЮТ вимагали надати їм оригінали справи й дати офіційну відповідь, на підставі чого суд відмовив 70 депутатам і громадянам у допуску до участі в цьому процесі.

Також представники БЮТ виступили за надання нового приміщення для розгляду цієї справи, мотивуючи це тим, що теперішня будівля не вміщає всіх учасників процесу.

Бютівець Валерій Писаренко, який представляє інтереси блоку в суді, повідомив, що БЮТ має намір звернутися до Ради Європи із проханням проаналізувати ситуацію, яка склалася в судах при розгляді справ навколо оскарження указу Ющенка про розпуск парламенту.

20 жовтня Президент Віктор Ющенко призупинив свій указ про розпуск Верховної Ради й призначення позачергових парламентських виборів.

10 жовтня дію цього указу зупинив Окружний адміністративний суд Києва. Це рішення Секретаріат Президента оскаржує в апеляційному суді, який вже кілька разів переносив свої засідання.

XS
SM
MD
LG