Доступність посилання

ТОП новини

Добрі відносини між США та Україною збережуться


Торкаючись питання українсько-американських стосунків після приходу у Білий Дім нового президента Барака Обами та його команди, Посол США в Україні Вільям Тейлор відзначив: «Під час виборчої кампанії обидва кандидати на Президентську посаду продемонстрували зацікавленість у збереженні добрих взаємин з Україною. Я знаю кількох радників Обами, які вочевидь увійдуть до його адміністрації – вони з великим ентузіазмом ставляться до розвитку відносин між США та Україною. Ці люди або працювали «в українському напрямку», або ж відвідували Україну і знають її потенціал».

Що ж до перспективи отримання Україною ПДЧ у НАТО, Вільям Тейлор сказав: «Рішення щодо ПДЧ – це рішення, яке має ухвалювати Україна. За умов стабілізації політичної ситуації, Україна має шанс отримати ПДЧ, вірогідно, наступного року».

Після виборів у США стратегічне партнерство між Україною та Сполученими Штатами може набути нового етапу розвитку, – сказав в ефірі Радіо Свобода голова парламентського комітету в закордонних справах, колишній посол України у США Олег Білорус.

За його словами, обидві країни активніше співпрацюватимуть у науково-технічній та економічній галузях, і особливо в питаннях двосторонньої безпеки.

«Україна потребує того, щоб стати членом системи колективної безпеки, щоб реінтегруватися в євроатлантичні системи і структури», – зазначив Олег Білорус.

Новий президент США намагатиметься захистити незалежність України, і сприяти усіма доступними засобами безпеці розвитку України як нової європейської суверенної держави, – сказав голова парламентського комітету Олег Білорус.
XS
SM
MD
LG