Доступність посилання

ТОП новини

Держгірпромнагляд: побутовий газ – не був причиною вибуху в Євпаторії


Експертна група Державного комітету із промислової безпеки, охорони праці й гірничого нагляду із розслідування причин вибуху житлового будинку в Євпаторії (Крим), що стався 24 грудня, виключає несправність газового обладнання як причину вибуху.

Про це сказано в повідомленні інформаційного центру Держгірпромнагляду.

«Ми перевірили технічний стан газорозподільного пункту (ГРП) №1 Першого мікрорайону Євпаторії... Дослідження показали, що ГРП працює відповідно до вимог нормативних документів. Не виявлено порушень і в роботі запобіжних приладів», – цитує центр голову групи Володимира Кисельова.

Група також виключає можливість потрапляння побутового газу в підвальне приміщення будинку як найбільш можливого епіцентру вибуху.

Кисельов також повідомив, що серед знайдених балонів, крім бутану й кисню, були балони з газом МАФ, що має велику летючість і менший поріг вибуховості.

У зв'язку зі складністю розслідування Кисельов просить не уповноважених осіб утриматися від непрофесійних коментарів до закінчення встановлення групою причин вибуху.

27 осіб загинули в результаті вибуху, що стався 24 грудня близько 22:00 у житловому будинку по вул. Некрасова, 67 у Євпаторії.

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов вважає найбільш імовірною причиною вибуху неналежне поводження з балонами з вибухонебезпечними речовинами, що зберігалися в підвалі будинку.

XS
SM
MD
LG