Доступність посилання

ТОП новини

Уряд зняв швидкісні обмеження на автодорогах


Кабінет Міністрів заборонив проводити контроль технічного стану транспортних засобів між періодичними технічними оглядами та зняв швидкісні обмеження на автодорогах.

Як повідомили в прес-службі уряду, Кабмін вніс своєю постановою зміни до Правил дорожнього руху.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, зокрема, зауважила, що на сьогодні на швидкісних дорогах існують необ’єктивні обмеження швидкості.

«Дивна ситуація: швидкісна дорога, обмеження 80-90, а насправді в нормальних країнах там можна рухатися зі швидкістю 120-130 кілометрів на годину», – сказала вона.

Змінами до Правил дорожнього руху передбачено, що в населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю 70 кілометрів на годину, у населених пунктах на дорогах, що мають шість і більше смуг в обох напрямках, – 80 кілометрів на годину, в населених пунктах на дорогах, що мають шість і більше смуг в обох напрямках руху та встановлений бетонний або інший відбійник – 90 кілометрів на годину.

Транспортним засобам (крім автобусів, мікроавтобусів, вантажних автомобілів та авто, яким керують водії зі стажем до 2 років) на автомагістралях дозволяється рух зі швидкістю 130 кілометрів на годину, на інших дорогах поза межами населених пунктів – 110 км/год, на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47 – 90 км/год.

За словами Тимошенко, додаткові обмеження швидкості руху можуть бути встановлені виключно при проведенні дорожніх робіт.

«Якщо на дорозі немає ремонтних робіт – прописати пряму заборону встановлювати знак «40», – наголосила прем’єр та додала: якщо ремонтні роботи проводяться, то запроваджувати обмеження лише на певній ділянці цієї дороги.

XS
SM
MD
LG