Доступність посилання

ТОП новини

Попри рішення УЄФА, міжнародний аеропорт у Дніпропетровську збудують


Попри рішення комісії УЄФА щодо вилучення Дніпропетровська з переліку міст-господарів Євро-2012, в запланований термін у Дніпропетровську все-таки буде збудований надсучасний аеропорт.

Про це заявив голова Дніпропетровської ооблдержадміністрації Віктор Бондар під час зустрічі з послом Європейської Комісії в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейра.

За словами Віктора Бондаря, аеропорт забезпечить потреби Дніпропетровського та сусідніх регіонів, а також стане транзитним транспортним вузлом центру Європи.

Згідно з даними, потенційний інвестор підтвердив вже зобов'язання вкласти у реконструкцію аеропорту та будівництво нового терміналу 1 млрд 250 млн грн.

«Наша область не просто заслужила, а гостро потребує великого надсучасного аеропорту, і він буде побудований», – відзначив керівник облдержадміністрації.

Водночас, за словами Віктора Бондаря, область продовжить боротьбу за проведення в регіоні чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

За словами Жозе Мануеля Пінту Тейшейра, така позиція керівництва області та міста викликає розуміння й повагу.

Раніше Кабінет Міністрів вніс міжнародний аеропорт Дніпропетровська до переліку 7-ми стратегічно важливих аеропортів України. Усім їм була обіцяна державна фінансова підтримка.

Неготовність міжднародного аеропорту стала однією з причин, через яку УЄФА відмовила Дніпропетровську в праві на прийняття Євро-2012.
XS
SM
MD
LG