Доступність посилання

ТОП новини

Розслідування експертами ООН вбивства правозахисниці неможливе – МЗС Росії


Проведення експертами ООН розслідування в Росії вбивства правозахисниці Наталії Естемірової неможливе.

Про це йдеться в коментарі Департаменту інформації і преси МЗС Росії.

«У офіційному листі, отриманому російською владою від цих експертів, мова про проведення ними власного розслідування також не йде. Та це й неможливо, оскільки суперечить російському кримінально-процесуальному законодавству. Згідно з Кодексом проведення спеціальних процедур Ради ООН з прав людини, вони повинні реалізувати свої повноваження за умови повної поваги до національного законодавства і приписів країни, з якою вони взаємодіють», – йдеться в коментарі.

МЗС Росії зазначає, що ці експерти, якщо побажають, можуть сприяти російським правоохоронним органам в розслідуванні, представивши їм відповідно до російського процесуального законодавства конкретну інформацію щодо даного злочину, якщо вони її мають.

Тіло вбитої Наталії Естемірової знайшли 15 липня поблизу села Гази-Юрт Назранівського району Інгушетії. Загибла майже 10 років було одним з провідних співробітників «Меморіалу» на Північному Кавказі.

Незабаром після цього семеро незалежних експертів ООН із прав людини у спільній заяві звернулися до російської влади з пропозицією допомогти у проведенні незалежного розслідування серії вбивств правозахисників, адвокатів і журналістів, що сталися за останній рік.
XS
SM
MD
LG