Доступність посилання

ТОП новини

Патріарх Кирило відзвітував Медведєву про свій візит в Україну


Предстоятель Російської православної церкви зустрівся з президентом Росії Дмитром Медведєвим і поінформував його про результати своєї поїздки до України, повідомляє прес-служба Кремля.

«Мені цікаво дізнатися Ваші враження від відвідування України. У нас останнім часом досить складні відносини, і нас це не тішить. Звичайно, для нас дуже важливі Ваші оцінки для того, щоб вибудовувати свої стосунки і в державній лінії в тому числі», – заявив на початку зустрічі Медведєв.

Зі свого боку, патріарх відзначив, що поїздка до України стала, «мабуть, одним з найяскравіших вражень в пастирському житті».

За словами Кирила, він відчув, що «велика духовна спільність, яка створювалася нашими народами впродовж тисячоліть, стала базисною цінністю, яку неможливо похитнути політикою». І, відштовхуючись від цієї спільності, треба робити все «щоб, поважаючи суверенітет і беручи політичні реалії, робити все, щоб люди відчували себе близькими, єдиними», зауважив Кирило.

Медведєв погодився з такою позицією. «Незважаючи на поділ, братські почуття повинні зберігатися незалежно від того, хто стоїть при владі, і тієї, часто кон’юнктурної політики, якій віддаються ті чи інші керівники», – заявив російський президент.

Під час своєї поїздки Україною патріарх Кирило запевняв, що його візит до України має пастирський, а не політичний характер.
XS
SM
MD
LG