Доступність посилання

ТОП новини

В Україні посилилась внутрішня трудова міграція


Всередині України збільшилася трудова міграція, повідомили експерти, презентуючи Річний звіт ООН з людського розвитку і трудової міграції.

«При цьому перерозподіл населення між селом і містом на користь міста зменшився – натомість, активізувався міграційний рух у межах одного регіону (області)», – наголосила фахівець Інституту соціології НАН України Ірина Прибиткова.

А за даними представництва ООН в Україні, кожен п’ятий українець є потенційним мігрантом і хотів би виїхати з населеного пункту, в якому живе.

При цьому з тих, хто вирішив їхати, близько 15 відсотків зробили свій вибір на користь іншої місцевості в Україні і лише 5 відсотків мають намір виїхати за межі держави. Про це повідомила голова управління трудової міграції Міністерства праці і соціальної політики Тетяна Петрова. За її словами, розширення внутрішньої міграції «здатне посилити свободу пересування громадян» і дозволить залучити висококваліфікованих робітників до підйому української економіки.

Щорічний звіт ООН з людського розвитку і міграції сьогодні презентується одночасно у столицях усіх держав – членів Організації Об’єднаних Націй. ООН уперше долучила експертів та урядовців з України до підготовки і презентації тієї частини звіту, яка стосується України і сусідніх держав.
XS
SM
MD
LG