Доступність посилання

ТОП новини

Польща розслідує випадки мародерства після катастрофи під Смоленськом


Польська прокуратура заявила, що кредитною карткою однієї з жертв авіакатастрофи під російським Смоленськом користувалися вже 11 разів.

Як передає з Варшави кореспондент Радіо Свобода, представник варшавської окружної прокуратури Моніка Левандовська, яка веде слідство у справі про крадіжку кредитних карток у Анджея Пшевозніка – одного з загиблих у катастрофі 10 квітня під Смоленськом – заявила, що зловмисники намагалися знімати гроші відразу з двох украдених карток, однак вдалося це зробити тільки з однієї.

«З однієї з карток знято приблизно 6 тисяч злотих (2 тисячі доларів). Причому першого разу нею користувалися вже через 2-3 години після катастрофи», – заявила Левандовска. За її словами, карткою користувалися в період із 10 по 12 квітня.

Варшавська прокуратура досі не отримала від російської сторони офіційної інформації про те, що кого-небудь із підозрюваних у скоєнні цього злочину затримали.

Раніше представник Управління внутрішньої безпеки Польщі заявила, що в Росії у цій справі заарештували 4 солдатів, які охороняли місце катастрофи.

У понеділок інформацію про затримання російських військових підтвердив і прес-секретар польського уряду Павел Грась, який днем раніше говорив, що це були співробітники ОМОНу.
XS
SM
MD
LG