Доступність посилання

ТОП новини

Бакієв у Мінську заявив, що він досі президент Киргизстану


Повалений президент Киргизстану Курманбек Бакієв, який знайшов притулок у Білорусі, провів сьогодні термінову прес-конференцію. Він знову заявив, що не збирається повертатися на батьківщину, але юридично, як і раніше, вважається президентом.

Агентство БелаПАН цитує Курманбека Бакієва: «Нинішні члени уряду Киргизстану абсолютно не контролюють ситуацію... Я не можу мовчати, дивитися і слухати те, що відбувається в Киргизстані». За словами політика, в усіх бідах тимчасовий киргизький уряд продовжує звинувачувати його самого та його сім’ю.

Курманбек Бакієв повідомив, що звернувся до Олександра Лукашенка з проханням надати гуманітарну допомогу потерпілим від заворушень в Киргизстані. Крім того, Бакієв переконаний, що глави країн ОДКБ (Організації договору про колективну безпеку) повинні «проявити оперативну реакцію», інакше кількість жертв може зрости.

Бакієв повідомив журналістам, що не збирається займатися політикою і бачить себе «у сфері виробництва». У той же час, за словами Бакієва, у зв’язку з «бардаком» у Киргизстан він поки що не горить бажанням займатися якоюсь конкретною справою.

Бакієв знову заявив, що не планує повертатися на батьківщину: «Я не збираюся повертатися, я не тримаюся за цю владу», – повідомив Бакієв, однак, за його словами, юридично він, як і раніше, вважається президентом.
XS
SM
MD
LG