Доступність посилання

ТОП новини

Вдова одного із загиблих в катастрофі під Смоленськом вимагає ексгумації


Родина однієї з жертв авіакатастрофи під Смоленськом Пшемислава Ґосєвського вимагає ексгумації, щоб встановити, чи дійсно з Росії в Польщу доправили його тіло, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Вдова депутата польського Сейму, колишнього лідера найбільшої опозиційної партії в парламенті «Право і справедливість» Беата Ґосєвська заявляє, що не впевнена в тому, що поховала саме свого чоловіка.

Заяву з вимогою проведення ексгумації направили вчора до окружної військової прокуратури в Варшаві, яка веде слідство у справі авіакатастрофи.

«Великою помилкою було те, що ексгумацію не провели в Польщі відразу після доставки останків загиблих із Росії. Минуло три місяці, а росіяни досі не переслали в Польщу протоколи огляду тіл… Досі не відомо, що стало причиною аварії, а днями мені без жодних пояснень повернули костюм, який я передавала, щоб у ньому поховали чоловіка», – заявила Ґосєвська.

Минулого тижня генеральний прокурор Польщі заявив, що не виключає ексгумації тіл загиблих в авіакатастрофі, що сталася 10 квітня, якщо цього захочуть родичі.
XS
SM
MD
LG