Доступність посилання

ТОП новини

Лужков дякує Януковичу за зняття заборони на його в’їзд в Україну


Мер Москви Юрій Лужков дякує Президенту Віктору Януковичу за рішення скасувати заборону на його в’їзд на територію України й зняти з нього статус персони нон-ґрата. Про це він заявив у Сімферополі.

За повідомленням ЗМІ, Лужков, зокрема, вдячний за те, що рішення Президента Януковича надає йому «знову можливість безпосередньо вирішувати питання відносин у різних напрямках між Москвою й Кримом, між Москвою й регіонами України».

У травні 2008 року СБУ ухвалила рішення про безстрокову заборону на в’їзд Юрія Лужкова в Україну, зокрема, через його заяви про те, що Севастополь має бути повернений Росії.

Юрій Лужков 11 травня 2008 року в Севастополі заявив, що це місто як військово-морська база СРСР та Росії ніколи не передавалося Україні і має бути повернене Росії.

У зв’язку з цим Служба безпеки України заборонила в’їзд Лужкову до країни, а Віктор Ющенко, який обіймав на той час посаду Президента України, засудив заяви мера Москви щодо приналежності Севастополя.

Тим часом Юрій Лужков на прес-конференції в Москві у четвер 19 липня знову повторив свої тези від 2008 року щодо необхідності передачі (повернення) Севастополя як військово-морської бази Росії Російській Федерації.
XS
SM
MD
LG