Доступність посилання

ТОП новини

Українські «валютні» позичальники розпочали акцію проти банків


У п’ятницю в Дніпропетровську розпочалася всеукраїнська акція позичальників банків «Не чекайте милості від Нацбанку».

Як повідомили в Дніпропетровській обласній громадській організації правового захисту «Громадяни», від сьогодні позичальники банків з усієї України збираються буквально «завалити» Кабінет Міністрів та Національний банк зверненнями і письмовими запитами щодо правомірності видання валютних кредитів резидентам України для розрахунку з іншими резидентами України.

За словами учасників акції, позичальники мають на меті привернути увагу до скрутного становища громадян України, які з 2003 по 2008 рік взяли кредити в іноземній валюті на споживчі цілі, а після зміни курсу валюти не можуть повернути позичене.

Також учасники акції хочуть з’ясувати законність самого надання банківських кредитів в іноземній валюті громадянам України.

«Тепер, після стрибка курсу долара по відношенню до гривні, банки вимагають від нас виплати майже вдвічі більших сум, ніж було фактично отримано. Ми закликали не тільки «валютних» позичальників, але і всіх громадян України, зацікавлених у встановленні законності, звернутися до Національного банку України, Кабінету Міністрів та інших органів влади з проханням з’ясувати питання. Масові звернення змусять чиновників дати на нього відповідь», – заявив керівник організації «Громадяни» у Дніпропетровську, адвокат Ілля Бондар.

До масової акції позичальників підштовхнув резонансний випадок у Дніпропетровську: у вівторок один із «валютних» позичальників, проти якого позивався банк, помер прямо в суді.
XS
SM
MD
LG