Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська опозиція заявляє про «адміністративний шантаж» її кандидатів


Дніпропетровська «Наша Україна» вимагає від голови обласної адміністрації, керівника обласної організації Партії регіонів Олександра Вілкула провести термінову зустріч з представниками опозиції у присутності преси. Звернення оприлюднене сьогодні і сьогодні ж офіційно зареєстроване в облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами «нашоукраїнців», причина звернення до керівника облдержадміністрації – численні та системні порушення вимог чинного виборчого законодавства та Конституції України, зокрема, «масований адміністративний шантаж кандидатів, їхніх довірених та уповноважених осіб, членів виборчкомів від опозиційних партій».

Опозиціонери заявили: якщо зустріч виявиться неможливою, «Наша Україна» та ще низка політичних сил на Дніпропетровщині вдадуться до проведення масових акцій громадянської непокори.

Наразі відомо, що акції готові підтримати члени об’єднання політичних партій та громадських організацій «Демократична Дніпропетровщина», зокрема, це члени шести політичних партій, які у Верховній Раді входять до фракції «Наша Україна – Народна Самооборона».

У неділю дніпропетровська «Наша Україна» заявила про порушення виборчого законодавства у Дніпропетровську: в суботу в місті відбулись засідання дільничних виборчих комісій, на які не були запрошені представники цілої низки партій – «Нашої України», «Батьківщини», «Сильної України». Заяву про виборчі порушення оприлюднила й дніпропетровська «Батьківщина»: членів політичної сили не включили до дільничних виборчкомів Бабушкінського району міста.
XS
SM
MD
LG