Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України в Чехії заперечило причетність до затримання Данилишина


Посольство України в Чехії заперечує, що Богдан Данилишин відвідував його цього тижня, сказав Радіо Свобода речник посольства Андрій Моторний.

«Я не маю інформації про відвідини паном Данилишиним посольства. В робочому графіку зустрічей в посольстві чи консульському відділі Посольства ні його прізвища, ні прізвищ осіб, які б його офіційно представляли, немає», – заявив він.

Також речник додав, що йому нічого не відомо про факт затримання поліцією Чехії Богдана Данилишина поблизу Посольства України цього тижня.

Раніше адвокат екс-міністра, затриманого в Празі в понеділок, Степан Українець, заявив Радіо Свобода, що його підзахисний добровільно погодився на зустріч із представниками української прокуратури у приміщенні українського посольства в Чехії, яка відбулася в понеділок.

За словами адвоката, українські слідчі примусово вивели Данилишина з посольства і відразу за воротами передали його представникам кримінальної поліції Чехії.

Він додав, що Данилишин іще не вирішив, чи просити в Чехії політичний притулок, і запевнив, що колишній міністр, якого в Україні звинувачують у завданні збитків державі на суму майже 14 мільйонів гривень, не порушував закону.

Богдан Данилишин нині перебуває в попередньому ув’язненні в Празі, чекаючи на рішення чеського суду щодо його екстрадиції до України.

Його затримали в Чехії в понеділок увечері на підставі міжнародного ордеру на арешт, виданого Україною.
XS
SM
MD
LG