Доступність посилання

ТОП новини

В Україні очікують танкера з нафтою для Білорусі – «Укртранснафта»


Танкер із нафтою для Білорусі перебуває на підході до морського нафтового терміналу «Південний», повідомив Радіо Свобода керівник управління зовнішньоекономічної діяльності «Укртранснафти» Михайло Кравченко.

Таким чином, за його словами, дата пробного прокачування нафти для Білорусі залежить від того, коли саме прибуде танкер.

За словами Кравченка, танкер завантажений нафтою сорту Urals.

Раніше планувалося, що 17 листопада буде прокачано в пробному режимі першу партію нафти для Білорусі по українському нафтогоні «Одеса-Броди».

Як заявив раніше цього місяця у Мінську перший віце-прем’єр Білорусі Володимира Семашко, до пункту призначення – Мозирського нафтопереробного заводу – має надійти близько 80 тисяч тонн палива.

За його словами, це нафта, що її Білорусь закупила в Венесуели, хоча доставлена вона буде на умовах «своп» (тобто до споживача фізично надійде аналогічна кількість нафти іншого походження).

Мінськ планує щорічно купувати 10 мільйонів тонн венесуельської нафти. Домовленість про це з Каракасом була досягнута в жовтні цього року після візиту до Білорусі президента Венесуели Уго Чавеса. Нині нафта з Венесуели, яка надходить танкерами до українських портів, транспортується далі до Білорусі залізницею.
XS
SM
MD
LG