Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові за годину до акції підприємців на майдан виїхала комунальна техніка


Близько двох тисяч підприємців протестують на майдані Свободи у Харкові проти нового Податкового Кодексу, який минулого тижня ухвалила Верховна Рада, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Так само, як і в столиці, представники малого та середнього бізнесу вимагають від Президента накласти вето на ухвалений документ.

За словами голови харківської міської організації Спілки підприємців Олександра Шармара, деякі ринки міста на знак протесту сьогодні не працюють, зокрема «Центральний ринок» та «Новосалтівський». Також до акції мають намір приєднатися підприємці ринку «Барабашове», які припинили роботу через раптову перевірку Податкової.

Водночас майже за годину до акції протесту на майдан Свободи прибула спецтехніка для підготовки до святкування Нового року. Зокрема, на площі почали встановлювати ковзанку і будинок Діда Мороза.

Як тільки на майдані зібралася велика кількість людей, спецкран та КАМАЗ увімкнули двигуни і почали роботу. Підприємці назвали такі дії провокацією.

«Ця техніка натуральна провокація. Заборони на проведення мітингу немає. Місце визначено напроти обласної адміністрації, і чітко зазначено. Заявка подана. Це звичайна провокація і витіснення! Добкіну встановлюють ялинку і сказали, що тут будуть прокладати сьогодні високовольтний кабель», – сказав Олександр Шармар.

За його словами, підприємці подали заявку на проведення акції заздалегідь.

Акції підприємців сьогодні відбуваються, крім Києва і Харкова, і в багатьох інших містах України, зокрема, в Сумах, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львові.
XS
SM
MD
LG