Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині стартував пробний перепис населення


У Дергачівському районі Харківської області стартував пробний перепис населення. Він триватиме з 1 по 14 грудня.

За словами керівника відділу статистики населення Харківського обласного управління Державного комітету статистики Євгенії Константінової, пробний перепис відбуватиметься за місцем проживання людей. Спеціально найнятий персонал – обліковці – приходитимуть до кожного будинку з відповідною анкетою із кількома запитаннями.

«Обліковець приходить, в нього є посвідчення, він пояснює мету перепису, і ставить запитання. Програма перепису передбачає стать, вік, етнічне походження та національність. Національність це взагалі така інформація, що в нас ніде не вказується, і ніде ми її не можемо зібрати, тільки за переписом населення. Також серед питань: місце народження, освіта, чи відвідує дитина дитячий садок чи школу, джерела засобів до існування», – заявила Константінова.

Цього разу, за її словами, до переліку питань додали ще і питання про зайнятість та місце роботи, щоб отримати інформацію про трудову міграцію, а також питання про місце народження, і окремо для жінок – чи народжували вони. Жодних документів, за словами начальнику відділу населення обласного управління статистики, обліковцям пред’являти не треба.

Метою пробного перепису є відпрацювання методології та організаційних питань перед проведенням Всеукраїнського перепису населення у 2012 році.

Згідно з правилами, пробний перепис населення має проводитись в адміністративно-територіальній одиниці, яка за структурою населення і типами поселень найбільш наближена до структури країні в цілому. Дергачівський район Харківської області є одним з районів, які відповідають таким критеріям.

Пробним переписом на Харківщині буде охоплено майже 95 тисяч мешканців, близько 450 людей будуть задіяні як тимчасовий переписний персонал.
XS
SM
MD
LG