Доступність посилання

ТОП новини

Міліція порушила справу через пошкодження плит на Майдані


Київська міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного пошкодження майна під час встановлення наметів підприємцями на акції протесту проти Податкового кодексу.

Як повідомили в управлінні МВС у Києві, після того, як у п’ятницю наметове містечко на майдані Незалежності демонтували, виявилося, що покриття біля стели, тобто плити, сильно пошкоджені через те, що учасники акції встановлювали намети, вбиваючи кілки.

Управління з благоустрою Київської міськадміністрації підраховує завдані збитки. За попередніми даними, сума збитків становить близько 200 тисяч гривень.

Кримінальну справу порушили за фактом умисного завдання шкоди майну.

У рамках розслідування цієї кримінальної справи як свідка на допит у понеділок викликали одного з координаторів акції протесту підприємців Олександра Данилюка.

Із 22 листопада по 3 грудня на майдані Незалежності в Києві проходила акція протесту підприємців з вимогою застосувати право вето до ухваленого Верховною Радою Податкового кодексу, що серйозно змінює умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.

Президент України Віктор Янукович ветував документ і відправив його до парламенту зі своїми пропозиціями.

2 грудня Верховна Рада врахувала пропозиції Президента та ухвалила Податковий кодекс у новій редакції.

О п’ятій ранку 3 грудня міліція демонтувала наметове містечко на Майдані. Правоохоронці послалися на рішення Окружного адміністративного суду Києва про заборону проведення акцій.
XS
SM
MD
LG