Доступність посилання

ТОП новини

Податковий кодекс повністю відповідає Конституції – Мін’юст


Помилки, допущені в першому варіанті Податкового кодексу, виправлені, й ухвалений із пропозиціями Президента Віктора Януковича варіант Податкового кодексу відповідає Конституції, заявляють у Міністерстві юстиції України.

«У першій частині (йдеться про перший варіант ухваленого парламентом Податкового кодексу) були суперечності Конституції, а на сьогодні Податковий кодекс відповідає Конституції», – заявила заступник міністра юстиції України Лідія Горбунова.

За її словами, Міністерство юстиції несе відповідальність лише за ті законопроекти, які розробляє. Як заявила Горбунова, міністр юстиції Олександр Лавринович брав участь у правовій експертизі першого варіанта Податкового кодексу і подав низку зауважень до цього варіанта. «Допущені помилки, я вважаю, виправлено», – сказала заступник міністра.

При цьому вона додала, що другий варіант Податкового кодексу з врахованими пропозиціями Президента не проходив правової експертизи в Міністерстві, оскільки були враховані всі моменти, що суперечать Конституції України.
XS
SM
MD
LG