Доступність посилання

ТОП новини

Обраного колективом ректора Донецього університету Лисенка звільнили


Виконувач обов’язків ректора Донецького національного університету Петро Єгоров звільнив претендента на посаду ректора Юрія Лисенка, якого колектив вишу обрав у минулу п’ятницю. Інформація Радіо Свобода надійшла з надійних джерел в університеті.

Приводом для звільнення Юрія Лисенка стала його відсутність на робочому місці в робочий час. Як сказав співрозмовник, Петро Єгоров наказав скласти акт про те, що Лисенка не було на робочому місці. На момент перевірки Юрій Лисенко перебував у неоплачуваному відрядженні й намагався оформити відпустку.

Офіційно підтвердити інформацію в університеті відмовляються. «Ви ж розумієте, що всі бояться. Про це я від вас вперше чую», – сказав Радіо Свобода начальник прес-центру ДонНУ Олександр Буга. Він наголосив, що посада завідувача кафедрою, ким є Юрій Лисенко, є виборною, отже, ніхто не може його звільнити.

Відомо, що в даний момент працівники управління з боротьби з економічною злочинністю проводять обшук в квартирі Лисенка. Про це повідомила його дружина Тетяна Лев. У цей час телефон Юрія Лисенка не відповідає.

У п’ятницю колектив ДонНУ обрав ректором професора Юрія Лисенка. При цьому призначений міністерством виконувач обов’язків Петро Єгоров набрав менше 30 % голосів, отже, не є претендентом на крісло ректора. У понеділок Міністерство освіти мало розглянути кандидатуру Лисенка для призначення ректором.
XS
SM
MD
LG