Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція називає ухвалений держбюджет провальним


Член фракції «БЮТ-«Батьківщина», лідер опозиційного уряду Сергій Соболєв критикує ухвалений парламентом державний бюджет на 2011 рік.

«Це бюджет провалу, і наша фракція умисно не брала участі в розгляді бюджету, оскільки ми знали, що голосування за бюджет буде не постатейне, а в цілому», – сказав він.

Депутат звернув увагу на те, що в бюджеті не враховані три головні параметри – видатки і дотації НАК «Нафтогаз України», не закладені дотації Пенсійному фонду, не врахована світова фінансова кон’юнктура.

«Цей бюджет для тих, хто ні в чому собі не відмовляє: для Адміністрації Президента, для Кабінету Міністрів, для мільйонів чиновників вищого ґатунку», – сказав Соболєв.

Сьогодні парламент в цілому ухвалив державний бюджет на 2011 рік. За ухвалення в цілому проекту держбюджету-2011 проголосували 279 депутатів при мінімально необхідних 226. Голосували «за» фракції Партії регіонів, блоку Литвина та КПУ, а також позафракційні депутати.

Фракції «БЮТ-«Батьківщина» та більша частина НУНС участі в голосуванні не брали і не були присутні в сесійній залі.

Голосування пройшло без обговорення поправок. За словами голови бюджетного комітету Валерія Баранова, всього до комітету надійшло майже дві тисячі поправок до другого читання проекту державного бюджету, які були об’єднанні в 1167 поправок.

Були враховані або враховані частково 460 поправок, а відхилені 707.
XS
SM
MD
LG