Доступність посилання

ТОП новини

Львівська міськрада просить припинити повноваження консула Росії


Львівська міська рада просить Міністерство закордонних справ вжити заходів для дострокового припинення повноважень генерального консула Росії у Львові Євгена Гузєєва.

У зверненні міськради йдеться про те, що 16 грудня Гузєєв дозволив собі публічні провокаційні заяви, які свідомо принижують національну гідність українців. Зокрема, депутатів обурили слова генконсула про те, що українську мову принесли до Львова більшовики зі сходу України, а державу Україна створили австрійці, щоб відокремити український народ від Росії.

«Ми вважаємо такі провокації несумісними зі статусом генконсула, тому що вони цілеспрямовано ображають честь і гідність українського народу, розпалюють міжнаціональну ворожнечу й містять ознаки втручання у внутрішні справи України», – мовиться у зверненні.

У зверненні сказано, що такі дії російський консул дозволяє собі не вперше. Зокрема, зі слів депутатів, 24 вересня на прес-конференції в Ужгороді він висловився на підтримку діяча, що відкрито закликав до порушення територіальної цінності України.
XS
SM
MD
LG