Доступність посилання

ТОП новини

В Ужгороді ініціюють референдум із припинення повноважень Президента та парламенту


В Ужгороді створили ініціативну групу з проведення всеукраїнського референдуму щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради та Президента України Віктора Януковича.

Про це повідомив депутат Ужгородської міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Василь Гнатків.

За його словами, відповідно до Закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми», 6 грудня 2010 року в місті Ужгороді відбулися збори громадян зі створення ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму щодо дострокового припинення повноважень народних депутатів і Президента. На зборах було створено таку ініціативну групу, до складу якої увійшли 20 осіб.

Крім того, за словами Гнатківа, було визначено перелік та формулювання питань, що виносяться на референдум і які стосуються дострокового припинення повноважень Верховної Ради та Президента України і проведення дострокових виборів в період 60 днів з дня оголошення результатів волевиявлення громадян на всеукраїнському референдумі за народною ініціативою.

За словами Гнатківа, нині держава «стрімко скочується» в економічну і політичну прірву.
«Пора покласти цьому край, тому своє слово має сказати народ – як єдине джерело влади в Україні. Врятувати нашу державу – це надполітичне завдання, тому сподіваюся, що навколо нашої ініціативи об’єднаються всі громадяни», – сказав депутат Ужгородської міськради.
XS
SM
MD
LG