Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі свободівця утримують в ізоляторі за пам'ятник Дзержинському – адвокат


Голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода», адвокат Сидор Кізін заявляє, що у Запоріжжі вже п’ятий день утримують в ізоляторі свободівця Юрія Гудименка за звинуваченням в облитті фарбою пам'ятника Феліксу Дзержинському. Про це повідомила прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

За словами Кізіна, житомирський осередок «Свободи» «вимагає притягнути до відповідальності винних у політичних репресіях проти українських патріотів».

Він нагадав, що облиття фарбою пам'ятника Дзержинському на майдані Свободи у Запоріжжі мало місце у травні минулого року. «Порушена 19 травня кримінальна справа була закрита через вісім днів за відсутністю у діях Юрія Гудименка складу злочину», – додав Сидор Кізін.

Однак, як зауважив керівник житомирської «Свободи», 5 січня цього року прокурором Запорізької області було скасоване попереднє рішення та знову порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 296 КК України (групове хуліганство, вчинене з особливою зухвалістю).

Кізін також повідомив, що після затримання Гудименка на три доби правоохоронці Запоріжжя звернулися до суду з поданням про застосування до свободівця запобіжного заходу – утримання під вартою на час розслідування справи.

«Жовтневий районний суд Запоріжжя продовжив термін затримання до 10 днів», – сказав Сидор Кізін.

При цьому він висловив стурбованість щодо стану здоров’я свого однопартійця і вважає безпідставними пред’явлені Юрію Гудименку звинувачення.

Кізін повідомив, що ВО «Свобода» та захисники затриманого вже
направили звернення до організації «Міжнародна амністія», Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та посольств іноземних держав.

У п’ятницю у Житомирі представники ВО «Свобода» пікетували Житомирську ОДА на знак протесту проти політичних репресій в Україні.

Керівник Житомирської облорганізації ВО «Свобода», адвокат Сидор Кізін представляє інтереси затриманих після вибуху пам'ятника Сталіну у Запоріжжі, а також опозиційної журналістки Олени Білозерської, яка зазнала переслідувань у зв'язку зі своєю журналістською діяльністю.

13 січня у Запоріжжі після втручання міжнародних організацій та народних депутатів було звільнено частину затриманих у зв’язку з підривом пам’ятника.
XS
SM
MD
LG