Доступність посилання

ТОП новини

Біля парламенту студенти протестують проти закону про вищу освіту


Біля Верховної Ради України студенти проводять акцію протесту проти ухвалення нового закону про вищу освіту. Більше ніж сто демонстрантів розмістилися на пішохідній частині вулиці перед будівлею, в якій об 11:00 почалося засідання погоджувальної ради парламенту.

Студенти, зокрема, протестують проти планованого скорочення держзамовлення. У листівках, які роздають охочим, йдеться, що в разі ухвалення оновленого закону чесний вступ до вишів стане неможливим. Крім того, йдеться в листівці, студентському самоврядуванню відмовлять у фінансуванні у розмірі 0,5% від спеціального фонду вишу.

«Сьогоднішня акція є попереджувальною. Якщо законопроект про вищу освіту не знімуть з розгляду, то українська молодь розпочне загальнонаціональну кампанію проти деградації освіти», – заявляють пікетники.

Порядок проведення акції контролюється міліцією. Близько 30 міліціонерів відгороджують учасників акції від проїжджої частини вулиці Грушевського.

Раніше перший заступник міністра освіти, науки, молоді та спорту Євген Суліма повідомив, що в новій редакції законопроекту про вищу освіту в Україні, підготовленій депутатами фракції Партії регіонів, пропонується дозволити ректорам вишів підвищувати плату за навчання у разі інфляції або збільшення мінімальної заробітної плати. Відповідний законопроект за авторством, зокрема, лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та члена цієї ж фракції Максима Луцького зареєстрований у Верховній Раді.

За словами Суліми, над цим законопроектом працювали народні депутати, крім того, свої пропозиції готове внести і Міносвіти.

Він також зазначив, що Кабінет Міністрів поки що ще не подавав свого законопроекту стосовно регулювання у сфері вищої освіти України.
XS
SM
MD
LG