Доступність посилання

ТОП новини

Представник Партії регіонів: свобода слова в Україні є


Юрій Мірошниченко, представник Президента України Віктора Януковича у Верховній Раді, парламентарій від Партії регіонів, в ефірі Радіо Свобода заявив про відсутність утисків свободи слова в Україні.

«...Кажуть, що й Президент несе відповідальність за утиски свободи слова. Вибачте, несе відповідальність. Але те, що стосується утисків, то я не можу погодитися, що вони існують», – заявив народний депутат.

Торкаючись процесу змін до Конституції, в тому числі формування Конституційної асамблеї, Мірошниченко сказав, що «не може бути іншої форми, як внесення змін до Конституції. Адже ухвалення нової не передбачено і неможливо, і не ставиться таке завдання. Тобто, вона буде новою за змістом, але що стосується формально-юридичного механізму, то це буде так, як передбачено в 13 розділі».

«Коли йдеться про здорові, обґрунтовані, необхідні зміни до Конституції, то знаходиться велика кількість, можливо, й більше 310 голосів, аби проголосували. Вони розуміли, я маю на увазі представників опозиції, що це є обґрунтованим, що необхідність уніфікації термінів повноважень як Президента, так і Верховної Ради, і органів місцевого самоврядування є такою, що вже діяла. І лише у зв’язку з рішенням КСУ нам дісталася ситуації колізії правової, коли Верховна Рада обрана на 5 років і отримала необхідні повноваження на 5 років, а норма Конституції, яка діє зараз, передбачає 4. Нам треба було розв’язати це питання в правовій площині, тому, власне, й знайшлося. І, можливо (я ще раз підкреслюю), що було б значно більше голосів, якби не рішення на фракції БЮТ не голосувати», – каже Мірошниченко.

Кажучи про перспектив опозиції, Мірошниченко зауважив, що він «переконаний: якщо влада буде неефективною, як би ми не формалізували або формалізували опозицію, все одно вона переможе. І так діє увесь цивілізований світ... Якщо влада буде неефективною, то опозиція переможе», – сказав народний депутат.


XS
SM
MD
LG