Доступність посилання

ТОП новини

Данилишина не видадуть Україні – рішення чеського суду


Сьогодні міський суд Праги ухвалив рішення про неприпустимість видачі колишнього міністра економіки України Богдана Данилишина в Україну, як того домагається українська сторона.

Нинішнє рішення суду, таким чином, підтвердило, що статус політичного біженця, наданий міністерством внутрішніх справ Чеської Республіки Богданові Данилишину 13 січня цього року, не може бути скасований. Це Радіо Свобода підтвердила адвокат Динилишина Маріна Махіткова.

«Видача пана Богдана Данилишина в Україну для проведення карного слідства є неприпустимою. Підставою є положення чеського Карного кодексу: якщо конкретній особі надали притулок або міжнародний захист, то заборонено видавати її для проведення карного слідства на території іноземної держави», – заявила Махіткова.

Богдана Данилишина затримав Інтерпол у Празі 18 жовтня минулого року. До 14 січня 2011 року Данилишина утримували в одній із тюрем у чеській столиці. Після отримання притулку в Чеській Республіці Богдана Данилишина звільнили з-під варти.

Українська сторона домагалась видачі екс-міністра економіки уряду Юлії Тимошенко, звинувачуючи його в зловживаннях владою.
XS
SM
MD
LG