Доступність посилання

ТОП новини

Учасник податкового Майдану оголосив голодування в СІЗО


Один із заарештованих учасників податкового Майдану Ігор Гаркавенко на знак протесту оголосив у слідчому ізоляторі безстрокове голодування. Про це повідомив представник інтересів затриманого Артем Бєлов.

За його словами, Гаркавенко, якого серед інших обвинувачують у пошкодженні гранітної плитки на майдані Незалежності в Києві при встановленні наметів, переконаний, що його арешт і кримінальна справа є виключно політичним переслідуванням.

«3 березня Апеляційний суд Києва має розглянути скаргу захисту Гаркавенка на продовження йому терміну тримання під вартою до чотирьох місяців... Ігор намагався протестувати законним шляхом – писав подання, оскаржував рішення, але результату немає. Отже, втративши надію на отримання правосуддя він вдається до останнього легального захисту – безстрокового голодування», – сказав Бєлов.

Зі свого боку, адвокат Гаркавенка Олег Левицький, коментуючи кримінальне переслідування свого підзахисного, наголосив, що, ознайомившись з матеріалами справи, він зробив висновок, що справа є політичною. «Зі всього видно, що обвинувачення є абсурдними, а справа Ігоря Гаркавенка є політичною і тому його можна віднести до політичних в’язнів», – сказав адвокат.

За словами Левицького, слідство демонструє свавілля у виборі доказів, ігнорує очевидні факти: не допитує свідків, які могли б підтвердити, що Гаркавенко на момент встановлення наметів на Майдані перебував у Харкові. Крім того, як зазначив адвокат, правоохоронні органи демонструють вибірковість застосування законів. «Пригадайте так званий «біло-блакитний Майдан» у 2007 році, фотографії якого ще й досі розміщені на офіційному сайті Президента. Тоді теж були встановлені намети, вбиті у плитку металеві прути. Але ніхто із учасників і тоді і до сих пір не покараний. Це свідчить про вибірковість застосування законів», – сказав захисник.

У листопаді 2010 року в Києві, на майдані Незалежності, відбулася багатоденна акція протесту підприємців проти ухвалення Податкового кодексу. Після проведення акцій протесту міліція порушила чотири кримінальні справи, зокрема, за фактом псування покриття на майдані Незалежності.
XS
SM
MD
LG