Доступність посилання

ТОП новини

Конгрес російських громад Одеси виступив проти реабілітації в Україні радянської символіки й ідеології


Конгрес російських громад Одеси «обурений рішенням Верховної Ради про вивішування червоних радянських прапорів на адміністративних будівлях».

Про це сказано в заяві Конгресу, поширеній його прес-службою.

«Замість вшановування пам’яті людей, які загинули у найстрашнішій війні в історії людства, нам підсовують антилюдську ідеологію, загорнуту в обгортку «прапора перемоги», – йдеться в документі.

«Ухваленим рішенням депутати Верховної Ради паплюжать пам’ять мільйонів і мільйонів людей, замучених комуністами «до», «під час» і «після» Другої світової війни, – наголошують автори заяви. – Причому все це робиться всупереч рішенню Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка прийняла резолюцію, що прирівнює комунізм до нацизму і закликає до міжнародного засудження тоталітарних режимів».

Конгрес російських громад розцінює це рішення парламентської більшості як «спробу реабілітувати комуністичну ідеологію, яка принесла російському, українському, білоруському й іншим народам небачені в людській історії терор, репресії, насильство, грабунки, знищення християнських церков».

Друга світова війна – «це велика трагедія всіх народів Європи», констатував Конгрес російських громад. «Цього дня потрібно піти до храму і помолитися за упокій душ загиблих людей. Ми закликаємо всіх російських людей, всіх громадян України незалежно від національності, виступити проти комуністичних символів рабства і приниження», – сказано в документі.

Верховна Рада 21 квітня ухвалила рішення про використання червоних прапорів у День Перемоги.

Передбачене офіційне підняття у День Перемоги копій прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) разом із Державним прапором України.

У законі, ще не підписаному Президентом, передбачено вивішування з нагоди Дня Перемоги 9 травня поруч із Державним прапором також копій так званого «прапора Перемоги», тобто прапора однієї з дивізій Червоної армії, піднятого в травні 1945 року на Рейхстагу в Берліні.

Тим часом у низці міст України, за повідомленнями кореспондентів Радіо Свобода і агентств, уже вивісили натомість прапори колишнього СРСР, чого закон, який іще не набув чинності, взагалі не передбачає.
XS
SM
MD
LG