Доступність посилання

ТОП новини

Не вірю в суспільне мовлення за гроші держбюджету – заступник голови Нацради Лариса Мудрак


Заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак у розмові з Радіо Свобода заявила, що у законопроекті про громадське мовлення є «нюанс», який викликає застереження – це державне фінансування.

«Якщо ми дивимося законопроект про суспільне мовлення, там дійсно є нюанс, який може бути для професіоналів під знаком питання. Це питання фінансування. Я не вірю в те, що суспільне мовлення в нашій країні може існувати за гроші державного бюджету. Це зрозуміла тоді повністю вся мотивація видатків з державного бюджету. І знову ж таки причетність до неї влади», – зазначила Лариса Мудрак.

«Досвід існування суспільного мовлення в різних країнах різний, в тому числі і державне фінансування існує. Є опертя, які дають шанс при правильній побудові і при правильному менеджменті бути незалежним, – це наглядова рада – редакційна рада. І так, як вона виписана в цьому законопроекті, із 14 членів 3 тільки є представниками влади, всі інші – це громадський сектор», – наголосила заступник голови Нацради.

«Крім того, там же прописано, що державне фінансування передбачає все ж таки, що це перехідна модель, що ми все ж таки можемо говорити про абонплату на якомусь етапі, коли фактично через 3-4 роки становлення відбудеться», – зауважила Лариса Мудрак.

«Маючи законопроект, який з 1997 року пройшов, по-моєму, вже 50 разів різного роду бачень, змін, ми маємо зараз все-таки фінальний документ», – сказала вона.

Увесь текст розмови із заступником голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ларисою Мудрак буде опубліковано на сайті Радіо свобода в неділю, 8 травня.
XS
SM
MD
LG