Доступність посилання

ТОП новини

Вишеградська четвірка підтримає громадський сектор України – МЗС


Сьогодні в Києві відбулася зустріч політичних директорів міністерств закордонних справ країн Вишеградської Четвірки (Польщі, Словаччини, Чехії та Угорщини) з керівництвом МЗС України. Як інформує прес-служба українського зовнішньополітичного відомства, учасники домовилися про поглиблення співпраці на рівні політичних консультацій, вивчення досвіду країн Четвірки у налагодженні партнерських взаємин між українськими владними інституціями та громадськими організаціями.

Як повідомив Радіо Свобода політичний директор МЗС Словаччини Петер Міхалко, Вишеградська четвірка особливу увагу приділить підтримці громадського сектору України: для цього розробили спеціальну «Програму розвитку» українського неурядового сектору.

«Громадські організації України потребують матеріальної підтримки та вивчення досвіду Вишеградських країн, яким чином збудувати відносини між громадськістю та політиками на партнерських засадах. Вочевидь, в українському суспільстві відсутні механізми контролю над діями влади, без чого неможливий демократичний розвиток держави. Ми хочемо налагодити співпрацю між громадськими секторами України та держав Вишеградської четвірки, на користь ефективних реформ в Україні» – повідомив Міхалко.

Країни Вишеградської четвірки 1995 року створили Вишеградський фонд, який надає українським студентам стипендії для навчання або наукових практик у вишах цих держав. З липня 2010 до липня 2011 року у Вишеградській четвірці головує Словаччина, яка і запропонувала надати підтримку не лише студентству, а і громадському секторові України.
XS
SM
MD
LG