Доступність посилання

ТОП новини

У Європарламенті стурбовані станом прав людини в Україні


Три депутати Європарламенту висловили занепокоєння ситуацією з правами людини в Україні у зв’язку з початком головування України в Комітеті міністрів Ради Європи.

Португальський депутат Маріо Давід (член групи народних партій) повідомив агентству УНІАН у Брюсселі, що до нього приєдналися польський депутат Марек Сівец (група Прогресивного альянсу соціалістів і демократів) і британський Чарльз Таннок (група Європейських консерваторів і реформістів).

«Ми цінуємо послідовні заяви Президента Віктора Януковича, який проголошує, що Україні слід наближатися до ЄС і можливо приєднатися до нього, і ми глибоко шкодуємо, що поведінка деяких людей в українській судовій системі дуже далека від цінностей, що поділяються Президентом і європейцями», – заявив Маріо Давід.

Чарльз Таннок, у свою чергу, відзначив, що виникає враження, що судова система України відкрила «полювання на відьом» проти політичних опонентів.

«І тепер вони приносять у жертву колишнього Президента Леоніда Кучму, щоб показати, що нападають на Юлію Тимошенко не з політичних мотивів», – сказав британський депутат.

Марек Сівец наголосив на необхідності для української влади «знати критичну ситуацію в країні і поважати цінності, що їх уособлює Рада Європи, яку вони очолюють, починаючи від сьогодні».
XS
SM
MD
LG