Доступність посилання

ТОП новини

ЄС критикує перебіг реформ в Україні


В Україні помітний занепад засадничих свобод, як-то свободи засобів інформації чи свободи зібрань, і зниження демократичних стандартів, а поступ із реформами, особливо з політичною і конституційною, відбувається повільно чи лише час від часу, мовиться в звіті за програмою Європейської політики сусідства ЄС про Україну за 2010 рік.

У ньому наголошено, що уряд України міг би за наявності мотивації і волі здійснити поступ із реформами, які Євросоюз вважає за особливо важливі, в першу чергу конституційною, реформою в галузі юстиції, виборчого законодавства і адміністративною.

Це було можливо на тлі стабільнішої політичної ситуації і початкових елементів економічної стабілізації, які настали в Україні, зазначено у звіті.

Європейська комісія і верховний представник ЄС із закордонних справ оприлюднили сьогодні цей звіт разом зі звітами про становище інших країн-партнерів за Європейською політикою сусідства, представляючи оновлену програму цієї політики.

Серед головних змін – збільшення загальної суми на допомогу країнам-партнером, а також перехід на надання допомоги за принципом «більше за більше»: що більший і швидший буде поступ країни у внутрішніх реформах, то більшу підтримку від Європейського Союзу вона отримає.
XS
SM
MD
LG