Доступність посилання

ТОП новини

Українське мовлення за кордон припинено


Національна радіокомпанія України (НРКУ) припинила мовлення на зарубіжні країни українською мовою. Прізвища усіх співробітників української редакції Всесвітньої служби іномовлення є в оприлюдненому 25 травня наказі про оптимізацію роботи НРКУ.

Усьому колективу української редакції іномовлення, незалежно від досвіду, освіти та фаху, запропоновано перейти на посаду звукооператора, повідомили Радіо Свобода співробітники української редакції.

Наприкінці червня генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов повідомив колективу Всесвітньої служби «Радіо Україна» про намір ліквідувати міжнародне радіомовлення українською мовою, а згодом і англійською, німецькою та румунською мовами. Він послався на рішення Колегії Держкомтелерадіо щодо «оптимізації мереж каналів мовлення» НРКУ. За його словами, замість програм, спеціально підготованих для українців світової діаспори, звучатимуть програми внутрішнього мовлення Українського радіо.

Всесвітня служба радіомовлення України працює уже понад 60 років, виконуючи завдання «знайомити зарубіжного слухача з усім розмаїттям політичного, соціально-економічного та культурного життя України».
XS
SM
MD
LG