Доступність посилання

ТОП новини

Україна може допомогти Білорусі у подоланні кризи – Азаров


Україна готова допомогти Білорусі в подоланні фінансової кризи. Про це сказав журналістам Прем’єр-міністр Микола Азаров.

«Ми, насамперед, маємо поставитися з розумінням до того, що зараз відбувається, тому що в житті будь-якої країни можуть бути періоди досить непрості й досить складні, і тому, насамперед, ми по-людськи співчуваємо нашій братній Білорусі. Усе, що він нас буде залежати, якщо якась допомога від нас буде необхідна, ми, безумовно, будемо надавати таку допомогу», – додав глава українського уряду.

При цьому Микола Азаров зазначив, що Україні варто уважно стежити за розвитком ситуації в Білорусі й робити відповідні висновки для себе. «Те, що відбувається зараз, має, насамперед, для нас бути певним і дуже серйозним уроком», – сказав Азаров. Він вважає, що українська влада має враховувати уроки цієї ситуації при проведенні своєї економічної політики.

23 травня Національний банк Білорусі ухвалив рішення щодо девальвації офіційного курсу білоруського рубля до долара США, значно знизивши курс.

Глава ради Національного банку України Петро Порошенко напередодні виключив імовірність того, що в короткостроковій перспективі в Україні може статися фінансова криза, подібна до білоруської.
XS
SM
MD
LG