Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті відкриють туристичний маршрут, пов’язаний з УПА


Завтра в Івано-Франківській області відбудеться урочисте відкриття туристичного пішохідного маршруту, пов’язаного з історією Української повстанської армії. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Маршрут розпочинатиметься з села Яблунька Богородчанського району і вестиме на полонину Малиновище, де знаходилися військові бази та вишкільний табір Української Повстанської Армії.

За словами голови Богородчанського районного «Меморіалу» Марії Рудик, в 1944 році тут базувався курінь «Сивуля», під час останнього бою загинуло багато вояків УПА. Довгий час ці події були утаємничені, але залишилися очевидці. Тепер і туристи зможуть дізнатися більше про цю сторінку історії.

Перше сходження на Малиновище здійснили ще у 90-х роках минулого століття пластуни і вояки ОУН-УПА, тоді тут було встановлено металічний хрест. Торік зведено і освячено капличку, а сходження на полонину стало традиційним.

Полонина Малиновище розташована між селами Яблунька, Пороги і Манява. Протяжність маршруту – 12 кілометрів.

Облаштували цей маршрут товариства «Меморіал» імені Василя Стуса завдяки перемозі в обласному конкурсі проектів з розвитку туризму. На це отримали з обласного бюджету 25 тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG