Доступність посилання

ТОП новини

У Києві почався суд над Тимошенко


У Печерському районному суді Києва почався попередній розгляд так званої «газової справи», за якою лідера партії «Батьківщина», колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко звинувачують у незаконному підписанні 2009 року контрактів на постачання російського газу до України та його транзит українською територією до Європи.

На суді Юлія Тимошенко та її захист заявили про відвід судді, який веде процес, Родіона Кірєєва; суддя оголосив перерву, щоб розглянути цю вимогу.

За повідомленнями, під час початкового формального встановлення особи Тимошенко замість відповідей виголошувала політичні заяви чи іронічні репліки.

Перед початком процесу Юлія Тимошенко назвала його фарсом, а її захисник, народний депутат Сергій Власенко, сказав, що не вірить в об’єктивність суду.

Біля приміщення суду перебувають прихильники Тимошенко, кількість яких українські агентства оцінюють у 5 тисяч, західні – в 1 тисячу, а міліція в кількасот, – а також відносно нечисленні її супротивники. Міліція намагається не допускати демонстрантів до самого приміщення і на проїжджу частину.

Пряму трансляцію судового слухання веде телевізійний «5 канал».
XS
SM
MD
LG