Доступність посилання

ТОП новини

У Києві затопило Національний музей пам’яті жертв Голодомору


У Києві через зливу затопило експозиційну залу національного музею «Меморіал пам’яті жертв Голодомору в Україні». Про це Радіо Свобода повідомив директор музею Віктор Діденко.

За його словами, нині музей закритий, і коли відновить свою роботу, поки невідомо. «Ми мали працювати цими днями. Але через підтоплення найближчим часом музей не працюватиме – поки все не усунемо і не розберемося, у чому причина», – додав Віктор Діденко.

Директор музею наголосив, що, на його думку, «те, що трапилося, – це прорахунки проектно-будівельних робіт». «Не продумали, що робити з водою, яка потрапляє до «Свічі пам’яті» (наземної частини меморіалу – Радіо Свобода), через яку вода потрапляє до «Зали пам’яті», тобто експозиційної зали, яка знаходиться прямо під «свічею»», – повідомив він.

За словами Віктора Діденка, збитки у музеї поки не рахували. «Ми вже винесли близько 40 відер води. Затопило 5 проекторів, які висять під стелями. Зараз ми знімаємо решту. Скільки це буде коштувати державі, я не знаю», – сказав директор у коментарі Радіо Свобода.

Нині приміщення національного музею перебуває на балансі Київської міської державної адміністрації.

За даними дирекції, у 2010 році музей відвідало близько 260 тисяч осіб.

Національний музей «Меморіал пам’яті жертв Голодомору в Україні» відкрили для відвідувачів у серпні 2009 року.
XS
SM
MD
LG