Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст оприлюднив проект Кримінально-процесуального кодексу


Міністерство юстиції України оприлюднило для ознайомлення проект нового Кримінально-процесуального кодексу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін’юсту.

Нині проект кодексу готується до передачі на експертизу у Венеціанську комісію. Зокрема, триває переклад проекту англійською мовою.

Проект пропонує встановити процесуальну рівність і змагальність сторін, підвищити права підозрюваних, розширити права потерпілого, обновити процедуру досудового розслідування, вдосконалити процедуру судового контролю, заборонити повернення справ на додаткове розслідування, удосконалити процедуру оскарження судових рішень.

Згідно з повідомленням прес-служби міністерства, у проекті також врахували пропозиції державних органів, які здійснюють правозастосувальну діяльність у сфері кримінальної юстиції, та українських вишів.

На розгляд Верховної Ради проект кодексу планується винести цього року.

Радник Президента, керівник головного управління Адміністрації Президента з питань судоустрою Андрій Портнов раніше спрогнозував, що ухвалення нової редакції Кримінально-процесуального кодексу сприятиме значній дебюрократизації процесуальних дій і економії державних коштів.

В Україні нині діє Кримінально-процесуальний кодекс, схвалений у 1961 році.
XS
SM
MD
LG