Доступність посилання

ТОП новини

Перейменувати Дніпропетровськ поки «не реально» – депутат міськради


Процедура перейменування Дніпропетровська потребує значних коштів, відтак виглядає як щось «зі сфери фантастики». Про це в коментарі для Радіо Свобода сказав член міської профільної комісії з розробки візуальних символів і слоганів Дніпропетровська, депутат міськради Максим Зуєв.

За словами депутата, пропозиція змінити назву Дніпропетровська на коротшу «Дніпро» – це одна із ключових пропозицій у процесі обговорення концепції нового іміджу Дніпропетровська, яке триває у профільній комісії міськради.

«Що стосується назви, у цій площині дуже багато йде розмов. Але на сьогодні це не зовсім реально, я б так сказав, з фінансової точки зору – нереально абсолютно. Ніхто навіть не рахував, це колосальні кошти, і взагалі такі питання вирішуються на більш високому рівні, через референдум і таке інше», – сказав Максим Зуєв Радіо Свобода.

Водночас, за словами Зуєва, нині група із 40 фахівців розробляє нову концепцію позиціонування Дніпропетровська, нові символи та імідж міста.

За даними минулорічного соціологічного дослідження, проведеного Інститутом Горшеніна, кожному третьому жителю Дніпропетровська не подобається назва його міста, і більшість опитаних заявили про свою готовність взяти участь у референдумі з перейменування.

Серед альтернативних назв обласного центру, які пропонувалися раніше, були також «Дніпровськ», «Січеслав» та «Катеринослав».
XS
SM
MD
LG